Krachttraining en spiermassa opbouwen

Veel mensen in Nederland die aan krachttraining doen modderen maar wat aan. Ze doen vaak wat oefeningen, maar hebben geen idee waar ze eigenlijk mee bezig zijn. Ze nemen alles wat anderen zeggen klakkeloos over zonder hier een seconde over na te denken. Hier zullen velen zich wel in herkennen. Zelfs de meeste fitnessinstructeurs in sportcentrums hebben niet eens een diploma en vele onder hen weten niet veel van krachttraining.

Iedereen kan meer uit zichzelf halen door middel van krachttraining. Alleen zal je moeten trainen met de juiste oefeningen, trainingsvariabelen en voedingsadviezen. Alleen met de juiste combinatie bereik je uitzonderlijke resultaten.

Krachttraining; meer spiermassa opbouwen

Het doel van krachttraining hier is om grotere spieren te ontwikkelen. Dit houdt simpelweg in dat je je spieren traint met als doel niet alleen je spieren sterker te maken, maar vooral in omvang groter te maken. Dit noemt men h ypertrofie. Door middel van de juiste trainingsprikkels is het mogelijk om het optimale rendement uit je lichaam te halen. Dit alles is afhankelijk van verschillende aspecten, namelijk:

 • Elke opvolgende trainingsprikkel juist doseren (rekening houden met belasting-herstel- supercompensatie).
 • Het toepassen van de juiste belastingsvariabelen.
 • Zorg voor het vrijzetten van het stofje calpain! (Dit is het allerbelangrijkste)
 • De juiste voeding voor aanvulling van de verschillende energiesystemen.


Krachttraining; is uitputting belangrijk?

Wanneer je snel en meer spiermassa wil trainen moet je een sterke en intensieve trainingsprikkel geven aan je spieren. Wanneer dit niet gebeurd zal er geen spiergroei ontstaan. Spiermassa opbouwen noemt men ook wel ‘high intensity training’. Dit is een training waarbij tussen de 5 en 15 herhalingen worden gemaakt en waar meer herhalingen niet meer mogelijk zijn. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat er verzuring in de spier optreedt. Door verzuring wordt het stofje ‘çalpain’ in het lichaam vrijgemaakt waardoor er spiergroei ontstaat. Om deze verzuring maximaal op te wekken zijn het aantal sets erg belangrijk. Spiermassa opbouwen is niet eenvoudig want het vergt veel doorzettingsvermogen en energie. Maar wanneer je jezelf houd aan de juiste belastingsvariabelen en voedingsadviezen, kan het je veel tijd en geld besparen! Lees verder over spiermassa opbouwen

 

Krachttraining; voeding van essentieel belang bij spiermassa opbouwen

De meeste sporters die beginnen met krachttraining hebben vaak als doel zo snel mogelijk sterker te worden en meer spieromvang te krijgen. Sporters die met krachttraining beginnen zullen misschien wel rekening houden met belastingsvariabelen en oefeningen hanteren, maar wanneer het voedingsplan niet wordt aangepast aan de intensieve belasting zal er weinig tot niets gebeuren.

Een goede en juiste aanvulling van voeding gedurende de dag, voor en na de training is van essentieel belang. Zonder trainen gebeurd er natuurlijk niets. Maar voeding is nodig om alle afgebroken materialen in het lichaam weer op te bouwen. Dit kun je vergelijken met het bouwen van een huis. Wanneer er geen bouwmaterialen aanwezig zijn kan er ook geen huis gebouwd worden.

Hieronder een aantal tips waar je op moet letten bij krachttraining en wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen;

 • Eet met regelmaat 4 tot 6 kleinere maaltijden per dag (om de 2 tot 3 uur)
 • Zorg dat je bij iedere maaltijd wat eiwit eet
 • Drink meer dan 2 liter water per dag
 • Train altijd met tweetallen. Dit werkt motiverend en je kunt elkaar helpen om alles uit de laatste herhalingen te halen

 

Krachttraining; invloed op het uithoudingsvermogen

Krachttraining in de vorm van spiergroei heeft weinig positieve invloed op het verbeteren van je complete uithoudingsvermogen. Het primaire doel is meer spiermassa opbouwen. Natuurlijk maak je wel de conditie van de desbetreffende spier beter, maar het uithoudingsvermogen van het hart-/longsysteem wordt hiermee niet verbeterd. Dit komt doordat je bij krachttraining vooral in het a-lactisch systeem (zonder zuurstof) traint en hierdoor zal je uithoudingsvermogen niet verbeteren.


Krachttraining; krachttraining zorgt voor vet verbranding – of toch niet?

Krachttraining ofwel spiermassa opbouwen wordt steeds vaker aanbevolen als het gaat om vetverbranding, omdat deskundigen zeggen dat wanneer je meer spiermassa ontwikkeld, je meer energie verbrand tijdens training en in rust. Dus als je meer spiermassa ontwikkeld is je percentage spiermassa gunstiger in verhouding met het vetpercentage. Je lichaam heeft, doordat de spiermassa toeneemt, een sneller spiermetabolisme wat resulteert in een hogere vetbranding.

Hoe zit het nu met het ‘afterburn’-effect? Heeft krachttraining nu eigenlijk wel effect op de ‘nabrandtijd’?

De ‘afterburn’, of de hoeveelheid energie die je gebruikt nadat je gestopt bent met trainen, is ook van belang als je gewicht wilt verliezen. Als je een hogere verbranding kunt ontwikkelen na het trainen, kun je zeggen dat je stofwisseling verhoogd blijft gedurende enkele uren of langer, na een bepaalde training. Dit is dus eigenlijk een bonus, omdat je vet verbrand tijdens en na het sporten. Dit is eigenlijk te mooi om waar te zijn, toch? Lees verder over krachttraining

Krachttraining; het online programma

In mijn online boek en bijbehorende video’s wil ik mensen die met krachttraining bezig zijn, leren hoe ze in een korte periode meer kracht en snellere spieropbouw kunnen ontwikkelen. Hierin vertel ik over onmisbare principes binnen de krachttraining zoals; belasting-herstel en supercompensatie, hypertofie, inter- en intramusculaire coördinatie, het overloadprincipe, supramaximale krachttraining, etc. Door het toepassen van de juiste trainingsprincipes en voedingsadviezen zul je jouw doelen altijd bereiken.

Het complete programma over krachttraining kun je vinden in mijn webshop. Het programma heeft vele voordelen; het leert je welke oefeningen goed zijn om spiermassa te ontwikkelen, hoe je deze oefeningen moet uitvoeren en het belangrijkste: met welke intensiteit de oefeningen uitgevoerd moeten worden. De volgende doelen worden bereikt;

 • Je spieren zullen een groeiboost ervaren.
 • Buikvet verbranding (zichtbare buikspieren).
 • Meer kracht en spiermassa opbouwen.
 • Sneller zichtbaar resultaat.
 • Een strakker en slanker lichaam.

Iedereen kan aan krachttraining doen. Of je nu een beginner bent of een ervaren sporter, jong of oud, of je thuis wilt trainen of in een sportschool. Kortom iedereen kan gebruik maken van dit programma. Het is gewoon een kwestie van het toepassen van de juiste trainingsprincipes en voedingsadviezen.

Wil jij meer weten over hoe jij in korte tijd meer kracht en spiermassa kunt ontwikkelen? Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontvang gratis tips over krachttraining en spiermassa opbouwen.

Klik hieronder op de link voor het doel wat jij wilt bereiken;

Krachttraining voor een slank en strak lichaam (meest geschikt voor vrouwen).

Spiermassa opbouwen voor meer spiermassa en echte blokjes (Meest geschikt voor mannen).

Schrijf Je In En Je Ontvangt Gratis Tips + Video's!

9 februari 2012
|
Maikel Korbmacher
|
2 Reacties
|
Krachttraining & Spiermassa
Powered by WishList Member - Membership Site Software